Vem är jag?

Jag heter Lynn Carlsson och är född den 7 maj 1994 i Varberg. Golfen har alltid varit en stor del av mitt liv och redan som två-åring började jag finna den stora passionen och glädjen för sporten. 

Efter en uppväxt fylld av golf, och även med andra idrotter upptill, ledde detta mig till det skånska Ljungbyhed och ett av de två riksidrottsgymnasierna med inriktning golf i Sverige. Efter tre utvecklade år var det dags att ta ytterligare ett steg mot toppen.

Detta skulle jag göra på mitt egna vis, tillsammans med hjälpande händer runt omkring mig. Jag är en målinriktad person och har alltid varit stark i vad jag vill och vart jag vill nå. Jag ledde mig själv till Halmstad för att fortsätta kombinera studier med golfen vid Halmstad Högskola och dåvarande Scandinavian School of Golf.

Nu bor jag kvar i Halmstad och representerar stolt Ringenäs Golfklubb. En klubb som jag upplever förstår innebörden av att leva som professionell golfspelare och vikten av att stötta på alla plan. Utöver Ringenäs har jag många andra bakom mig och vid min sida. Betydelsen av nätverket runt omkring mig, oavsett roll, är svår att beskriva i ord. 

Vägen till mina mål och min topp har bara börjat. Samtidigt som jag spelat golf så länge jag kan minnas är jag fortfarande bara på startsträckan i karriären. Med hård träning, rätt fokus och långsiktiga mål vet jag att jag en dag kan nå min vision. 

Nedan finns lite fakta om mig som kan vara värt att veta.
Jag hoppas du har blivit nyfiken på mig och vill följa mig på min resa mot toppen. 

Värt att veta om Lynn

Namn: Lynn Carlsson
Född: 7 maj 1994
Bor: Halmstad
Gillar att: Spendera tid med familj & vänner, Fitness, Laga mat, Shopping
Utbildning: RIG Klippan/Ljungbyhed och Scandinavian School of Golf Halmstad
Mail: lynn@lynncarlsson.se

Golffakta

Representerar: Ringenäs GK
Hcp: +4,5 (Januari 2018)
Började spela golf: 1996
Grönt kort: 1999
Blev proffs: 2013
Lägsta rond: 65 (Par 72) Sölvesborg Ladies Open 2015
Favoritbana i Sverige: Barsebäck Masters Course
Favoritbana utomlands: Emirates Golf Club, Dubai
Bästa golfminne: Guldmedaljen i Match-SM 2017