4 veckor Down Under

4 veckor Down Under

I skrivande stund är jag tillbaka på svensk mark efter nästintill 4 hela veckor spenderade i Australien. Olyckligtvis drabbades jag av någonting som liknande influensan bara några dagar innan avfärd och jag åkte iväg med feber, hosta och halsont. Däremot med höga förhoppningar om att sol och värme skulle hjälpa till att skynda på tillfrisknandet. Väl framme var det inte riktigt vad som väntade.

En tuff start med fokus på att få tillbaka hälsan

Jag hade planerat cirka 5 till 6 dagar av träning på plats i Coffs Harbour där min första tävling skulle spelas, men med tanke på förutsättningarna som nu var fick jag ändra min strategi. Nu var högsta prioritet istället att få ordning på hälsan och kroppen för att inte förstöra samtliga veckor och de tävlingar som väntade. Jag gick på halvfart och försökte hitta en bra balans mellan att spara energi och bli frisk, samtidigt som jag hade en tävling att spela några dagar bort.

Hela första veckan var febern hos mig från och till, och i ett torrt klimat med 30 till 35 graders värme var det en rejäl utmaning. Förväntningarna inför tävlingen blev inte skyhöga och det var mest fokus på att spela, men ändå inte bli mer sjuk för att de två nästkommande tävlingarna inte skulle drabbas.

Jag spelade de 4 varven och kämpade på och kände att jag trots allt fick ut ett litet kvitto på var mitt spel stod och vad som behövdes göras de kommande veckorna.. :)

Till Canberra med bättre förutsättningar

Efter 10 dagar på plats i Coffs Harbour flög vi tillbaka till Sydney och bilade cirka 3 timmar ner till Canberra. Där befann vi oss de sista 2 veckorna av Australien-svängen och någon dag efter ankomst till Canberra kände jag mig fullt frisk. Skönt! 

Nu kunde jag gå på hårdare med träningen som jag ville, och framförallt hade längtat efter, och även gå in i gymmet och jobba vidare med min fysplanering efter 3 veckors frånvaro.

Första tävlingen i Canberra, på Royal Canberra Golf Club, tyckte jag att mitt spel var på väg mot någonting bra men jag hade inte riktigt det där extra medflytet och sköt inte riktigt så låga scorer som jag hade hoppats. Kanske var jag inte helt tillbaka rent energimässigt för att lösa det fullt ut, men jag fick i alla fall avsluta med två stabila och bättre ronder under par och kände mig mer bekväm i kläderna.

Riktigt bra avslutning som gett återfunnen energi

Ni som följt mig under veckorna och läst inlägg och tidningar med mera vet att min sista vecka gick väldigt bra. Jag är väldigt glad över att få åka hem med en så pass bra avslutning med tanke på vad jag åkte ner med. Det kändes som en riktig boost för de kommande veckornas träning på hemmaplan.

Jag är glad över att jag hade så pass mycket tålamod att jag tillslut fick spelet att stämma med flera låga scorer, vilket är precis det som jag gått och väntat på.

Resultatmässig summering av 3 tävlingar i Australien:
- The Pacific Bay Resort Australian Ladies Classic @ Bonville Resort
t25, +4 (73-75-73-71)
- ActewAGL Canberra Classic @ Royal Canberra Golf Club
t29, -1 (72-70-70)
- Women's NSW Open @ Queanbeyan Golf Club
t2, -9 (71-65-67-72) 

Med siktet på Jordanien härnäst

Som vanligt tar jag med mig så himla mycket annat utöver vad som står på papper. Det är det som jag vet utvecklar mig allra mest och som jag har nytta av i praktiken och i det långa loppet.

Jag hoppas ni uppskattade att få ta del av en sammanfattning av Australienresan och härnäst på tur är en tävling i Jordanien v. 16. En helt ny tävling, med ett unikt format och jag är stolt och glad över att få vara en del av det!

/Lynn